Промисловий дизайн зброї доступний для дрібного бізнесу та приватних зброярів. Їхні послуги варіюються від встановлення тактичних аксесуарів та тюнінгу, до створення нових моделей пістолетів та гвинтівок. Попит на послуги викликаний недостатньою спеціалізацією серійної зброї.

Так, більшість озброєння розроблено в 60-80-х роках і не відповідає сучасним умовам бойових дій у вихідному варіанті. Замовити доопрацювання або модернізацію у приватного зброяра – порівняно недорогий спосіб запобігти моральному застаріванню улюбленої гармати. За допомогою пари планок пікатінні та холосайту (голографічного прицілу), кількість ситуацій, коли ваша зброя ефективно збільшується у рази.

розробка дизайну вогнепальної зброї, промдизайн вогнепальної зброї, промисловий дизайн вогнепальної зброї, модифікація вогнепальної зброї своїми руками, мод на вогнепальну зброю,

Зброю покращують бійці приватних військових компаній, спецназівці та всі, кого не влаштовує заводські ТТХ (тактико-технічні характеристики). Ми розглянемо основні тактичні аксесуари та їх виробників. Але спочатку трохи тому, чому тенденції промдизайну зброї змінюються.

Розробка дизайну вогнепальної зброї: хвилинка історії

Тенденції промдизайну зброї формувалися попитом на засоби самооборони та військовими конфліктами. На початку ХХ століття виробництво зброї максимально уніфікувалося. Це був необхідний крок для ведення світових воєн за участю великої кількості комбатантів. Дрібні зброярі зачинялися, а великі концерни виконували державні замовлення чи переходили під управління держави. Конструкторські бюро цих компаній розробляли прості та дешеві зразки для мільйонного серійного виробництва.

Особливості окремого стрільця при цьому не враховувалися, але визнавалася ефективність спеціальних видів озброєння та аксесуарів. Парашутисти та мотострілецькі частини озброювалися автоматами зі складними прикладами – MP-40 та Beretta 38. Для снайперів випускалися модифікації гвинтівок з оптичними прицілами та пламегасниками Garand M1D, СВТ-40, або Arisaka Type 97. Вперше використовувалися пристрої для стрільби з укриттів і нічні приціли, як Zielgerät 1229 Vampir.

 

Як з’явилися тактичні аксесуари та якими вони бувають

Наприкінці XX століття, розвинені держави віддали перевагу тактичним операціям повноцінним війнам. Масштабне застосування спецвійськ у міських умовах, зумовило підвищення спеціалізації зброї.

модифікація вогнепальної зброї своїми руками, мод на вогнепальну зброю, замовити доопрацювання вогнепальної зброї.

Набули популярності автоматичні карабіни на базі штурмових гвинтівок. Карабін M4A1 на основі M16 мав меншу прицільну дальність, але давав більше оперативного простору за рахунок меншої довжини та ваги, що важливіше у динамічному бою на ближніх дистанціях.


Такі прецеденти, як теракт на Мюнхенській Олімпіаді 72 роки, призвели до створення спеціальних самозарядних снайперських гвинтівок – HK PSG1 і DSR-1 для швидкого ураження множинних цілей у натовпі. Ліквідація особливо важливих цілей далеко від фронту, зумовила появу великокаліберних снайперських гвинтівок. Наприклад – лінійки Barrett, з ефективною дальністю понад 1 км.

розробка дизайну вогнепальної зброї, промдизайн вогнепальної зброї, промисловий дизайн вогнепальної зброї,

Згасання геополітичних конфліктів і зростання злочинності у 90-х стимулювали ринок цивільного та поліцейського озброєння. Нові загрози — тероризм та етнічна мафія, спонукали поліцію до нових тактик боротьби та створення тактичних поліцейських спецпідрозділів. Їхні бійці змушені брати злочинців на ближніх дистанціях і враховувати ризики, пов’язані з цивільним населенням. Це спричинило широке застосування «тактичних» аксесуарів, що покращують ТТХ зброї без змін у конструкції. До них відносяться:

  • приціли малої кратності— коліматорні та голографічні, для ведення динамічного бою, зменшують час прицілювання;
  • лазерні цілепоказники — підвищують точність стрілянини і знижують час прицілювання при використанні разом з оптикою;
  • тактичні рукоятки— встановлюються на цівку, збільшують швидкість повороту зброї від мети до мети, допомагають зберегти лінію прицілювання при перезарядженні;
  • пістолетні рукояті— хоча велика частина стрілецької зброї випускається з встановленими рукоятями, поширена доопрацювання зброї, особливо застарілої, новими рукоятями з кращою ергономікою.
  • змінювані приклади— сюди відносяться телескопічні, зі змінною довжиною і складні. Якщо складні з’явилися давно, то телескопічні – тренд серед модифікацій вогнепальної зброї. У складеному вигляді покращують компактність зброї, у висунутому — точність. Використовуються для модифікації вогнепальної зброї власноруч.
  • рейкові системи—кріпильні планки Пікатінні та Вівера для встановлення уніфікованих тактичних аксесуарів. Більшість аксесуарів виготовляються із розрахунку установки планки Пікатінні. 4 з’єднаних планок утворюють «рейковий інтерфейс». Це зовнішній каркас, який дозволяє бійцям індивідуально встановлювати аксесуари, залежно від бойового завдання.
виготовлення модифікацій для зброї, доробка зброї, покращення зброї, сканування зброї,

Студії промислового дизайну пропонують 3D друк деяких тактичних аксесуарів — наприклад рукояток та планок Пікатінні. Якщо комп’ютерна модель виробу або креслення знаходиться у відкритому доступі,аксесуар можна надрукувати на 3D принтері.

Лідери ринку зброї та аксесуарів

Крім застосування в армії та поліції, тактичні аксесуари популярні і на приватному ринку. Це пов’язано з обмеженнями на цивільну зброю, яка частково компенсується цими аксесуарами. З доступністю самого озброєння все складніше — не скрізь просто отримати ліцензію на виробництво чи придбання вогнепальної зброї. з ліберальним збройовим законодавством -США, Швейцарія;

  • з ліберальним збройовим законодавством —США, Швейцарія;
  • з історично сильною військовою справою —Німеччина, Австрія, Італія;
  • мілітаризованих країнах із потужним ВПК — Ізраїль, Росія, Китай.

Розглянемо компанії, які стали лідерами ринку зброї та тактичних аксесуарів.

Bushmaster —комерційна компанія, що випускає лінійку модифікацій і клонів самозарядної версії AR-15 для цивільного ринку. Випускає лінійку автоматичних гвинтівок ACR. Пропонує широкий вибір тактичних аксесуарів та частин зброї — ресивери, обтяжені стволи з додатковим хромуванням. Магазин продукції Busmaster інтегрований у сайт.

Ruger — орієнтована на цивільне озброєння. Відома якісними та недорогими самозарядними пістолетами та револьверами. Випускає повітря, мисливські рушниці, снайперські та напівавтоматичні гвинтівки на базі M14.

Faxon FireArms — невелика компанія, яка випускає самозарядні гвинтівки ARAK для цивільного ринку – на ресивер AR-15 встановлюється затвор Автомат Калашникова і газовий регулятор FN-FAL. Крім автомата, випускає альтернативні ресивери для AR-15, що спрощують перезаряджання та підвищують надійність автомата. З аксесуарів — альтернативні цівки з інтегрованими планками Пікатінні.

Colt — легендарна фірма, розробила і виробляла не менш легендарний Colt 1911 та його модифікації. Займається виробництвом та модифікацією карабіну M4. Сайт пропонує спеціалізований магазин аксесуарів для виробів Colt.

Heckler&Koch— німецька компанія, створена після другої світової вихідцями з Mauser, яку H&K згодом поглинула. Один із найвідоміших виробників зброї. Відома автоматично MP5, штурмовими гвинтівками G36 та пістолетами USP. Крім власних розробок проводить модернізацію зброї, наприклад L85A2 для британської армії. Також проводить доробку стрілецького озброєння – гвинтівка HK416 створена на основі американської M16 і перевершує її за ключовими характеристиками.

Steyr— австрійська компанія, відома модульним комплексом стрілецької зброї AUG. Випускає аксесуари для цієї винтовки та аксесуари для іншої зброї та стрільців — приціли, приклади, сумки, книги з практичної стрільби тощо.

Norinco — китайська компанія, яка випускає клони радянського озброєння та власні розробки на їх основі. Після заборони на автоматичну зброю в США 85-го року китайські клони АК з автоматичним режимом стрілянини завозилися туди контрабандою. Поряд із румунськими та болгарськими клонами AK, продукція Norinco займає значну частину тіньового ринку зброї у США. Випускає безліч недорогих тактичних приблуд різної якості.

Розробка дизайну вогнепальної зброї

Ми створюємо точні репліки тактичних аксесуарів, виконаних за допомогою сканування та професійних 3D-принтерів. Ми створюємо точні репліки тактичних аксесуарів, виконаних за допомогою сканування та професійних 3D-принтерів. Окрім реплікування, ми працюємо з індивідуальними замовленнями. На замовлення клієнта, КЛОНА виконали «кільце для зручної стрільби з вогнепальної зброї». Воно запобігає зісковзуванню пальця з курка під час активних перестрілок, та захищає шкіру пальця від виникнення характерних мозолів. Це важливо для клієнтів, котрі не хочуть афішувати факт частого застосування зброї.

Читайте також:FDM-друк як спосіб точного реплікування в стислий термін

фрезерування дерева фрезерування металу, лідери ринку зброї, фарбування зброї + камуфляж,
Крім заміни пістолетних рукоятей, цівки та оснащення рейковими системами кріплень, KLONA працює з ключовими вузлами та автоматикою. Ми виготовляємо модифікації для зброї — проводимо модернізацію, встановлення та розробку:

  • дульних гальм;
  • альтернативних затворів;
  • бойових упорів;
  • обтяжених стволів;
  • ствольних коробок;
  • стволів з додатковим хромованим напиленням;

У KLONA замовляють доопрацювання вогнепальної зброї – наприклад, заміну заводських бойових пружин на більш потужні.

Це цікаво: Проектування прес-форм під виготовлення деталей

Для покращення зовнішнього вигляду та щільного прилягання частин зброї, в KLONA застосовують фрезерування дерева – для цівки мисливських рушниць або відтворення автентичних зразків зброї минулого. Фрезерування металу застосовується у доопрацюванні та виготовленні ствольних коробок. За додаткову плату робимо фарбування зброї в камуфляжний патерн або один колір.

Створення зброї для комп’ютерних ігор

У KLONA створюють реалістичні 3D моделіна основі сканування зброї. Ми розробляємо низькополігональні моделі на основі цих високополігональних сканів. Потім Low-poly версії додатково оптимізуються під ігровий двигун.
Читайте також: 3D-моделювання персонажів: популярні програми та відеоуроки

Крім використання реальних прототипів ми створюємо зброю для комп’ютерних ігор на основі оригінальних концептів. За додаткову плату, послуга включає написання реалістичної балістики для кожного виду внутрішньоігрового озброєння. У KLONA виготовляють унікальні зразки на замовлення та покращують серійні зразки, тому замовляйте зброю у нас!

Контактна інформація
+38 (044) 338 88 02
hi@klona.ua