Ми зібрали 7 найкорисніших сайтів для просунутих промислових дизайнерів та любителів, де ви зможете знайти своє натхнення.

Вироби промислового дизайну покликані робити наше життя простіше та краще. Ще вони мають бути красивими та витонченими. Напевно, найпоширенішим прикладом виробу промдизайну є знаменита пляшка для соусу Kikkoman від Кендзі Екуана. Такі об’єкти вражають своєю простотою, вони функціональні та естетично приємно виглядають.

Вміти знаходити цю «золоту середину» між функціональністю, красою та зручністю – властивість геніальних промислових дизайнерів. Існує багато видів промислового дизайну. Про це читайте докладніше у нашій статтітут.

Core77

Спільнота дизайнерів, заснована 18 років тому – Core77. Це одна з найбільших спільнот у світі, присвячена промдизайну – аудиторія сайту складає більше 11 млн. людей на місяць! Сайт містить 6 корисних категорій.

1. Блог – останні новини зі світу дизайну. Найпопулярніша стаття останнім часом – як нова TeslaModel 3 вплине на розвиток автомобільної промисловості.

Промисловий дизайн автомобіля

2. Календар: майбутні події у світі промдизайну (конференції, конкурси, саміти, змагання тощо).

3.Форум: тут будь-який користувач може поставити питання про дизайн і швидко отримати відповідь. Дизайнери можуть знайти роботу чи просто показати свої здібності, поділитися натхненням чи новими ідеями.

4. Галерея: великі фотозвіти про минулі події та новинки від промдизайнерів.

Також є розділ з роботами читачів – сюди передплатники охоче викладають свої поточні проекти, інші користувачі можуть залишити свої коментарі. Розділ про освіту покликаний показати секрети промдизайну та корисні інструменти.

Індустріальний дизайн

CONNEX-cable от Eunice Hwang, MAP

icsid

За сайтом міжнародного товариства промислового дизайну icsid має слідкувати кожен промисловий дизайнер (до речі, ми так і робимо!). Тут зібрано останні новини зі світу промдизайну, а також є календар майбутніх подій (виставки, конкурси тощо). У блозі сайту розміщено корисну інформацію – інтерв’ю з дизайнерами, корисні ресурси, інновації в технологіях та нові підходи до вирішення старих проблем.

YankoDesign

Найкращі приклади промислового дизайну предметів інтер’єру та корисних речей зібрані в онлайн-журналі Yanko Design. Більшість статей – огляд корисних предметів, виконаних у тенденціях сучасного промдизайну. Автори статей ретельно шукають унікальні та футуристичні ідеї, щоб поділитися ними з мільйонами читачів.

Промисловий дизайн: приклади від Yanko Design

Концепт BMW

Індустріальний дизайн автомобіля

Футуристичні ножі від Klivisson Campelo

Промисловий дизайн ножа

Nixie Clock

Промдизайн годинників

Design Milk

У категорії Tech на сайті designmilk зібрані приклади незвичайного промдизайну. Крім того, сайт постійно поповнюється статтями про новинки в мистецтві, архітектурі, дизайні інтер’єру, декорі і т.п. – тут безліч надихаючих ідей з усього світу.

Промисловий дизайн: фото від designmilk

ATMO SFERA: для справжніх поціновувачів вінілових платівок

Дизайн продукту

Сонцезахисні окуляри Shwood для тих, хто любить подорожувати

Промисловий дизайн окулярів

CarDesign – справжній рай для автолюбителів

Цілий сайт, присвячений дизайну автомобілівcardesign. Останні події зі світу автопрому – для дизайнерів та тих, хто захоплюється гарними машинами. Новинки дизайну, інтерв’ю з творцями дизайну, останні фотозвіти з презентацій концептів та виставки автомобілів – все це на одному сайті + російською мовою!

Портфоліо сайту постійно поповнюється оригінальними ілюстраціями та футуристичними концептами від користувачів.

Промисловий дизайн: картинка з портфоліо dan.m996

Дизайн автомобіля концепт

Hackaday

СайтHackaday – зручний гід у світі промислового дизайну. Блог містить спеціалізовані корисні статті про інноваційні технології та розвиток окремих областей промдизайну. Блог сайту – найкраще натхнення для інженерів та ентузіастів, які хочуть бути в курсі останніх новинок.

Наприклад, WireBeings – невеликі роботи з відкритим кодом, надруковані на 3D-принтері. Роботи створено на платформі Arduino. До речі, з 12 квітня Arduino є для Raspberry PI від Linux ARM. Також у блозі останнім часом: розробка медичного обладнання для ультразвуку та створення мікроскопа для iPhone.

9GAG про промдизайн

Один із найбільших розважальних ресурсів в інтернеті 9GAG збирає цікаві та кумедні приклади промислового дизайну.

Дизайн велосипеда

Бонус натхнення: WaitButWhy

Блог про технологічні новинки – waitbutwhy. Тім Урбан пише просто про науку (про парадокс Фермі), саморозвиток («Чому люди прокрастинують») і технології (про революцію у розвитку штучного інтелекту). Блог іноді поповнюється новинками зі світу промислового дизайну, а решта статей містить багато ідей для натхнення та розвитку.

Якщо ви хочете дізнатися більше про сучасний промисловий дизайн та незвичайні новинки у цій сфері – загляньте в нашу статтю.