Ринок пристроїв в Україні і по всьому світу стрімко зростає. Нові гаджети, що носяться, з’являються чи не кожен день. А за допомогою краудфаундингових майданчиків запустити свій стартап стає все простіше.

Представляю вам огляд новітніх гаджетів, що носяться, і технологій на ринку електроніки, що носиться, які з’явилися останнім часом. Сподіваюся, вони надихнуть та порадують вас.

Прорив на ринку електроніки: гнучкий наноматеріал

Рынок носимой электроники стремительно набирает обороты. Нові гаджети, що носяться, підкорюють серця людей і попит збільшується щодня. Однак немає межі досконалості, і девайси завжди можна зробити зручнішими та функціональнішими. Існуючі пристрої на ринку електроніки мають тільки гнучкий ремінець, у той час як сама конструкція жорстка і негнучка. Вчені зі США знайшли вирішення цієї проблеми.

Технологія для пристроїв, що носяться

Вчені Іллінойського університету створили наноплівку, яка добре згинається, при цьому не втрачає своїх властивостей. До того ж, вона чудово проводить електрику. Це дозволить створювати з неї всі компоненти пристроїв, що носяться. Новий матеріал коштує не дуже дорого, тому девайси з неї коштуватимуть не більше існуючих на ринку електроніки. Плівка зберігає свої властивості після великої кількості розтягувань та згинань та має довгий термін служби.

Шкіра замінить тачпад на ринку пристроїв, що носяться.

Розумний годинник – один з найпопулярніших гаджетів на ринку пристроїв, що носяться. Люди давно полюбили цей невеликий і корисний девайс, який однак все ж таки володіє одним істотним недоліком. А саме – обмежений розмір екрану. Дослідники Університету Карнегі-Меллона вигадали як вирішити цю проблему.

Носімі пристрої

Незабаром як тачпад на ринку пристроїв можна буде використовувати власну руку. Система називається SkinTrack. Вона дозволяє робити ті ж дії, що і зі стандартним тачпадом: перегортати сторінки, набирати номер і навіть малювати. SkinTrack здатна розпізнавати торкання навіть через одяг.

Система двокомпонентна і складається з кільця, що одягається на руку і датчика, що прилягає до шкіри. Поки що технологія не готова до продажу, т.к. має ряд проблем. Наприклад, не вирішено питання з живленням для кільця-передавача. Однак, очікується, що незабаром рішення будуть знайдені, і нову технологію можна буде впровадити на ринок пристроїв, що носяться.

Нові гаджети, що носяться, для порятунку життя

На сайті KickStarter з’явився концепт спеціального браслета для байкерів та велосипедистів. Його мета – сповіщати свого власника про перевищення максимально допустимого ліміту швидкості. Для попередження використовується вібрація. Чим частіше вібрує браслет, тим більше перевищення. При зниженні швидкості вібрація затихає.

Новий гаджет, що носиться, синхронізується зі спеціальним додатком на смартфоні. База даних програми постійно поповнюється новою інформацією.

Ринок носимої електроніки

Дизайн браслета досить простий – це тонка смужка італійської шкіри із прикріпленими зсередини електронною платою та вібродвигуном. Заряду батареї вистачає на 15 днів за умови використання браслета по дві години на день. Для повного заряджання батареї потрібно три години.

Приблизна дата нового гаджету, що носиться, – березень 2017 року. Коштуватиме він 99 євро. Це набагато менше за стандартний штраф за перевищення швидкості в європейських країнах. У Німеччині, наприклад, він становить 600 євро, а Італії може досягати 3200 євро.

FORCEemotion: з турботою про близьких

Український стартап, компанія FORCE LLC представила свій новий погляд на стандартні фінтес-трекери. Їх розробка – браслет здоров’я FORCEemotion покликана дбати про літніх родичів та людей, яким потрібне постійне спостереження рідних.

forceemotiom

Браслет відстежує частоту серцевих скорочень, рівень кисню у крові та емоційний стан. Девайс також оснащений гіроскопом, який розпізнає падіння і негайно повідомляє про це близьку власника браслета. Всередині гаджета знаходиться тривожна кнопка для екстрених випадків.

На даний момент можна зробити замовлення браслета за $169. Компанія KLONA також взяла участь у реалізації цього проекту. Для браслета ми розробили промисловий дизайн і докладно описали цей проект тут.

Гаджет для душі Concepter Soul

Українські підприємці з компанії Concepter придумали як використовувати технології не лише для роботи та спорту, а й для піклування про близьких. Новий браслет Concepter Soul відстежує час, який його власник проводить із друзями та коханими.

Нові гаджети, що носяться

Гаджет складається з двох компонентів: мобільного додатка та браслета або брелока на вибір. Девайс підраховує скільки часу його власник проводить із певною людиною (за умови наявності у нього аналогічного гаджета). Всю статистику по кожній людині можна побачити у додатку.

На даний момент відбувається збір коштів на платформі Indiegogo. Команда розробників допрацьовує пристрій, отже очікується появи нових функцій у майбутньому.Орієнтовна ціна пристрою – 30 доларів.

Новинки гаджетів: фітнес-трекер для плавців Misfit Shine 2 Swimmer’s Edition

Компанія MisFit випустила нову версію фітнес-браслету, призначену спеціально для плавців. Misfit Shine 2 Swimmer’s Edition підтримує ті самі функції, що і його попередник Misfit Shine 2 і має ряд нововведень.

Ринок носимих пристроїв

Новинка серед гаджетів – браслет для плавців ще краще захищений від води, вимірює дистанцію, подолану по воді, а також кількість кіл, зроблених у басейні.Вся ця статистика передається спеціальному додатку на смартфоні. Крім того, браслет вібрацією повідомляє про закінчення тренування.

Ціна новинки на ринку електроніки, що носиться, – 120 доларів. Носити браслет можна не знімаючи, тому що живиться він від батарейки, якої вистачає приблизно на півроку.

Остання новинка гаджетів: фітнес-трекер для любителів гольфу

Garmin Approach X40 – ще одна вузькоспеціалізована новинка на ринку електронних пристроїв, старт продажу якої намічений на кінець року. У новому фітнес-трекері крім стандартних функцій, передбачено низку інших, спеціально для любителів гольфу.

Останні новинки гаджетів

Браслет може оцінювати відстань до різних перешкод на полі для гольфу: водоймищ, ям та ін. Підключений до смартфону трекер визначає важливі для гольфіста показники, наприклад силу удару. А також повідомляє про пропущені виклики та повідомлення. Модель захищена від потрапляння вологи та пилу. Гаджет-новинка має інформацію про 40 000 полів для гольфу.

Акумулятора вистачає до 5 днів роботи, при активному модулі GPS час скорочується до 10 годин. На ринку пристроїв браслет буде представлений у трьох кольорах: чорний, синій і білий. Його ціна становитиме приблизно 250 доларів. Вага трекера – близько 30 г.

Розумне взуття для гольфу

Любителі спорту не завжди мають можливість користуватися послугами професійного тренера. А відстежувати свій результат, досягнення та покращувати техніку все ж таки хочеться. Саме на цьому бажанні зіграла компанія IoFIT, створюючи свою новинку – взуття для любителів гольфу.

Виглядають IoFIT як звичайні кросівки, проте виконують низку спеціальних функцій. За допомогою датчиків тиску взуття відстежує силу удару, поставу, розподіл ваги та інші важливі показники. Це дозволяє гравцям коригувати свою техніку у реальному часі.

Новинки гаджетів

Всі данні передаються спеціальному додатку на смартфоні. У ньому можна порівнювати свої удари з ударами професіоналів. Все це дозволяє покращувати свої навички самостійно, без присутності тренера. Розумне взуття буде корисним як початківцям, так і професійним гольфістам.

Без підзарядки взуття функціонує п’ять днів за умови використання по дві години на день. Вартість розумних кросівок – $189, постачання розпочнеться у вересні 2016 року.

Все найкраще – дітям: найновіший пристрій для тренувань

Браслет Adidas Zone створений спеціально для дітей та підлітків, які ведуть активний спосіб життя та займаються спортом. Він вимірює пульс та інші показники. Дані під час тренувань передаються на смартфон тренера, який може у реальному часі відслідковувати показники усієї команди та коригувати програму тренувань.

adidas zone

Поки даних про новий браслет мало, проте відомо, що, швидше за все, він зможе витримувати значні навантаження. Заряду батареї вистачить на п’ять днів роботи. Дата продажу та ціна невідомі, за деякими даними браслет буде коштувати $140.

Новий пристрій: девайс, що відлякує акул Shark Leash

На жаль, серфери часто піддаються нападам акул. Досі деякі компанії намагалися вирішити цю проблему та випускали спеціальні пристрої. Нещодавно дві компанії з досвідом випуску подібних гаджетів об’єдналися і випустили новий пристрій Shark Leash.

Нові гаджети

Девайс використовують спеціальну технологію Sharkbanz, яка відлякує акул. Пристрій генерує спеціальні електромагнітні хвилі, що викликають дискомфорт у тварин. Творці стверджують, що це не приносить жодної шкоди акулам, наводячи аналогію з різким світлом у темряві для людини. Пристрій діє тільки на акул і скатів і ніяк не впливає на інших підводних жителів, наприклад, дельфінів і черепах.

Ми в KLONA сподіваємося, що в нашій країні буде створюватися все більше нових гаджетів і пристроїв, які носять користь людям. Наш досвіднагадує, що це цілком реально.

Ми завжди готові допомогти вам у розробці промислового дизайну та серійному виробництві виробів. Звертайтеся до компанії КЛОНА, ми вирішуємо проблеми, а не примножуємо їх.