Чи варто міняти щось у порядку речей? Консерватори сказали б, що не варто. Проте наука не стоїть дома і інноваційне переосмислення звичних речей – двигун прогресу. Ми розповімо вам про винаходи нашого часу, які перетворили звичні предмети на нові, більш прості та функціональні.

Ми розповімо вам про винаходи нашого часу, які перетворили звичні предмети на нові, більш прості та функціональні. Дізнайтеся більше про цікаве навколо нашого блогу!

Гнучке колесо

Намагання вчених перевинайти старі речі часто називають спробою «винайти колесо». Багато хто вважає, навіщо винаходити щось нове, якщо є старе, що добре працює. Сем Пірс вирішив, що настав час переглянути наше уявлення про колесо, яке ми знаємо вже понад 7 тисяч років.

Loopwheelsгнучкі колеса, всередині яких карбонові ресори. Вони дозволяють суттєво амортизувати колесо, що робить процес поїздки набагато комфортнішим. Такі колеса знайшли своє застосування насамперед в інвалідних візках, де людям важко переносити удари та вібрацію при їзді нерівною дорогою. Сьогодні ціна за одне 20-дюймове колесо становить £259.00. Компанія також виробляє готові продукти – велосипеди, коляски, велотрайки та ін.

Сонячна батарея, що працює під час дощу

Справжній прорив у галузі альтернативної енергетики здійснили вчені з Китаю. Раніше використання сонячних батарей обмежувалося кліматичними умовами території та рівнем інсоляції. Ніхто не міг уявити нічого більш абсурдного, ніж сонячна батарея, яка працює при дощі. Завдяки новій технології, сонячні батареї, покриті шаром графена товщиною всього в один атом, здатні виробляти електрику навіть у дощові дні.

Як працюють ці панелі? Дощові краплі містять розчинені солі та створюють шар позитивно заряджених іонів. Вони взаємодіють з іонами графена, утворюючи подвійний шар із позитивними та негативними зарядами, створюючи електричний потенціал. Поділ у подвійному шарі створює таку ж напругу, як і батареї.

Поки що ефективність таких панелей не дуже висока. Вони здатні конвертувати лише 7% енергії на електрику, коли звичайні панелі здатні трансформувати понад 20%. Удосконалення цього винаходу відкриє нові можливості застосування сонячних батарей на теренах, де це здавалося неможливим.

Найновіші винаходи 21 століття

Найновіший винахід 21 століття – the graphene-coated solar panel

Нашийник проти втрати вихованців Kyon

Навіть у XXIстолітті щороку понад 10 мільйонів вихованців губляться. Багато людей втратили своїх чотирилапих друзів з необережності, адже навіть пильний господар не завжди може встежити за юркою твариною. Щоб уникнути втрати собаки, був винайдений нашийник Kyon, оснащений GPS датчиком. Територія в радіусі близько 90 метрів навколо телефону вважається безпечною для собаки. Якщо собака вибігає за межі цього радіусу, господар негайно отримує повідомлення на свій телефон.

Система KYON Senseінформує господаря про стан вихованця завдяки вбудованим в нашийник датчикам (акселерометр, гіроскоп, магнітометр, альтиметр і два температурні сенсори). Крім того, нашийник водостійкий і сповіщає господаря, якщо тварина тоне. На поверхні нашийника є світлодіодний екран, який виводить інформацію про тварину або її стан. Хазяїн завжди буде в курсі холодно чи жарко собаці, їй хочеться гуляти чи вона втомилася.

Заряду батареї вистачає на 30 днів, так що якщо пропажу питомця помітили не відразу, заряду вистачить на час пошуків. Незабаром такий нашийник можна буде придбати за $219.

Винахід нашийника для тварин

Маленький винахід – нашийник Kyon

Розумна сковорода

Ставлення до сковороди не змінювалося століттями – вона вважалася лише інструментами для приготування їжі. З винаходом Pantelligent все змінилося – тепер сковорода сама знає, як краще приготувати стейк чи лосося.Виглядає сковорода як будь-яка інша, але в ній є температурний сенсор, який синхронізується з додатком. Далі сковорода сама нагадує, коли треба перевернути або перешкодити вміст.

Додаток містить базу з найпопулярнішими стравами та надає користувачеві покрокову інструкцію з приготування. Крім інформації про температуру, програма повідомляє про те, що настав час додати на сковороду. Всі страви виходитимуть однаково смачними, нічого не підгорить або не залишиться сирим.

Розумна сковорода

Практичний винахід – сковорода Pantelligent

Розумна прищіпка

Ще один звичний побутовий прилад, який знайшов своє переосмислення в очах винахідників Omo – прищіпка Peggy. Усередині неї кілька датчиків для визначення температури, вологості та освітленості. Прищіпка інтегрується з додатком на смартфоні та передбачає час висихання речей. Крім того, вона надсилає сповіщення про необхідність зняти сухі речі. Якщо збирається дощ, програма наполегливо інформує користувача про те, що треба перенести одяг в інше місце.

Такий винахід стане справжньою знахідкою для мешканців приватного сектора і дозволить значно спростити процес прання речей.

Зручний винахід - розумна прищіпка

Зручний винахід – прищіпка Peggy

Трекер забруднення повітря

У разі істотного забруднення повітря, контроль стану довкілля дедалі більше турбує громадськість. Змінити цю ситуацію намагаються екологи, політики та пересічні громадяни. На жаль, радикальні зміни вимагають суттєвої фінансової підтримки держави. Однак сьогодні людство вже може убезпечити себе від згубного впливу речовин, що забруднюють повітря.

Хочете зробити щось корисне, але не знаєте, з чого почати? Давайте вирішувати проблеми разом!Звертайтеся до KLONA за 3D-моделюванням вашого приладу.

TZOA – портативний трекер стану довкілля. З’єднаний з додатком на смартфоні, він відстежує концентрації забруднюючих речовин, температуру, УФ, вологість та ін. Такий інструмент допоможе вибрати найкраще місце для пробіжки, попередить про небезпеку та буде незамінним для алергіків. Творці цього маленького трекера впевнені, що з ним життя багатьох людей зміниться, адже вони знатимуть вплив довкілля на їх здоров’я.

Найновіші винахіди

Ефективний винахід – трекер стан довкілля TZOA

Душ, що економить воду

Ще один винахід, від якого у захваті екологи – портативний душ Hotaru із системою очищення води. Він дозволить сім’ї з трьох людей приймати душ протягом 14 днів лише з 20 літрами води. Зважаючи на те, що при звичайному прийомі душа витрачається близько 40 літрів води, такий винахід дозволить колосально скоротити матеріальні витрати та заощадити запаси прісної води.

Фільтри очищають воду від миючих засобів та бруду, ефективно працюючи близько двох місяців. Портативний душ легко вміщується в автомобіль, а в розкладеному стані сягає 180 сантиметрів.

Найновіші винаходи

Найновіші винаходи – портативний душ Hotaru

3D-принтер для смартфона

OLO – це невеликий пристрій, який здатний перетворити смартфон на 3D-принтер. Використовуючи світло від дисплея телефону, принтер створює маленькі об’єкти із пластику. Це перша портативна технологія, яка дозволяє виготовляти предмети будь-де. Час друку становитиме стільки ж, скільки і на звичайному принтері. Такий пристрій коштуватиме близько $99 і стане дуже зручним для конструкторів, інженерів, студентів та батьків.

Круглі ролики

Ще одне незвичайне перевинахід вельми звичної речі – роликових ковзанів. Post Modern Skateboard– це новий досвід у заняттях вуличним спортом. Круглі ролики дозволяють ковзати вулицею так само легко, як кататися на скейтборді, але при цьому не треба відштовхуватися від землі. Оскільки колеса не з’єднані, це дозволяє здійснювати різні спини 720°.

Винаходи нашого століття

Графін для вина

Залишаючи відкрите вино в холодильнику, щоразу є ймовірність того, що воно насититься запахами їжі та втратить свої якості. Щоб уникнути псування вина, був винайдений TheWineSquirrel – графин з кришталю без свинцевого, який зовсім не пропускає повітря. Механізм герметизації настільки міцний, що вино можна зберігати у будь-якому положенні, і вертикально, і горизонтально.

Нові винаходи

Тримач для печива

Якщо печиво неминуче падає в чай ​​або молоко, настав час діставати тримач для печива. Система Dunkin’ Buddy подбає про те, щоб жодна крихта не впала у напій. Пристрій складається з двох частин – коробочки для печива з магнітом, загорнутим у харчовий пластик, що опускається у напій, та магніту із зовнішнього боку для контролю рівня занурення.

Простий винахід

Пам’ятайте, що все геніальне – просто. Звертайтеся до компанії KLONA за технічною реалізацією ваших винаходів.

Компанія KLONA надає весь спектр послуг від створення концепту приладу до багатосерійного виробництва.