особливості виробництва

Прес-форма являє собою об’ємну заготовку для виготовлення пет-тари, використовуючи видувний метод формування. Самостійна розробка таких заготовок – трудомісткий і дорогий процес. До того ж для створення такої виробничої лінії необхідний досвідчений штат співробітників і сучасне обладнання, без яких – високий відсоток браку неминучий.

Прес-форми для видува ПЕТ-пляшок знайшли своє застосування в різних галузях народного господарства: харчової, хімічної, фармацевтичної, будівельної та ін. Виготовлення прес-форми – це створення тари з неповторним дизайном, який забезпечує впізнаваність бренду.

Крім прес-форм пляшок, ми здійснюємо повний цикл створення скляних і пластикових виробів. Замовляючи у KLONA , Ви впевнені в тому, що продукція унікальна, надійна і враховує ваші побажання.

Про що повинен знати замовник

Для того, щоб добитися результату і не стати жертвою непорозуміння з промисловим дизайнером, рекомендуємо дотримуватися наступних порад:

1. Ваш результат прямо пропорційний вкладеним коштам. Створити цікавий фірмовий стиль з продуманим дизайном ПЕТ-тари – недешево. Враховуйте, що професійний підхід до дизайну включає в себе аналіз ринку, враховує особливості індустрії і стилю конкурентів.

2. Нам важливо дізнатися який ви хочете бачити продукцію. На базі підприємства працюють досвідчені фахівці, які підкажуть які види прес-форм підійдуть для вашого проекту і скільки часу потрібно закладати на тестування і попередню підготовку до виробництва.

3. Менше – це більше. Чим простіше і лаконічніше майбутня форма пляшки, чим менше на ній додаткових елементів, тим виграшніше вона виглядає.

Читайте також: Методи і терміни виробництва виробів із пластику

Готова прес-форма пляшки для газованої води

Готова прес-форма пляшки для газованої води

Процес створення прес-форм для пет-пляшок проходить наступні етапи:

  1. Постановка технічного завдання. На цьому етапі замовник надає своє бачення майбутнього пластикового вироби. Як зразок можна надати готову пляшку, креслення або описати її самостійно.
  2. Проектування вироби. Підготовка конструкторських замальовок форми, створення креслення. Детальніше про проектування прес-деталей читайте в нашому експертному матеріалі .
  3. Побудова тривимірної моделі виробу. Дизайнер візуалізує необхідну замовнику модель. Проектування здійснюється в спеціальній програмі, яка дозволяє детально розглянути модель і внести відповідні коригування. Детальніше про 3Д моделювання читайте тут .
  4. Інженерний аналіз і розрахунок обсягу. Фахівці перевіряють, чи відповідає нова форма вимогам ГОСТ по утилізації та перевезення. Можливо коригування моделі технічних характеристик майбутньої пляшки.
  5. Конструювання прес-форми для пет-пляшок. Прийняття остаточного варіанту форми та об’єму, підготовка до відливання.
  6. Розробка програм для верстатів ЧПУ. На цьому етапі відбувається безпосередня підготовка до запуску виробництва.
  7. Тестування. Випробування продукції проводяться на термопластавтомате. Проводяться серії змикання для виявлення нерівностей або неточностей. Після усунення недоліків та доопрацювання компанія видає гарантію на свою продукцію.

Студія промислового дизайну і моделювання KLONA допомагає клієнту розробити прес-форму пляшки і враховують його побажання на всіх етапах виробництва. Результати нашої роботи представлені в портфоліо . Замовте у KLONA, і отримаєте унікальну прес-форму пляшки, що враховує особливості вашого продукту.

Побудова тривимірної моделі майбутньої пет-пляшки

Побудова тривимірної моделі майбутньої пет-пляшки

З чого виготовляється прес-форма для пет-пляшок

Прес-форми виготовляються з технічної або харчової нержавіючої сталі, а також дюралюмінію. Високоміцний сплав алюміній марки Д16Т – найчастіше застосовують для виготовлення прес-форми для видува пляшок.

Переваги використання алюмінію марки Д16Т:

  1. Мала вага. Оскільки прес-форма знімна деталь, ніж вона легше, тим простіше з нею працювати.
  2. Термін експлуатації понад 5 років. Для порівняння: середній термін служби прес-форми зі сталі – 3 роки.
  3. Наявність антикорозійних властивостей. Наявність найтоншої інертною плівки на поверхні металу захищає його від окислення.
  4. Добре обробляється різанням. Дозволяє обробляти матеріал на високих швидкостях і знизити час, необхідний на механічну обробку.
  5. Високий коефіцієнт теплопровідності. Продуктивність прес-форми багато в чому залежить від її здатності передавати тепло і охолоджувати оброблювану пластмасу.
  6. Стабільність матеріалу. Гарантується мінімальна деформування під час і після механічної обробки.
  7. Можлива подальша обробка поверхні. Створення оксидної плівки на поверхні металу дозволить збільшити його зносостійкість і міцність.

Якщо все ще сумніваєтеся у виборі, задайте своє питання фахівцям. Зателефонуйте за номером, вказаним в шапці сайту або напишіть нам листа через форму зворотного зв’язку.

Креслення прес-форми

Креслення прес-форми

Терміни виготовлення прес-форми для пластикових пляшок

Час на виготовлення виробу різниться за наступними критеріями:

  1. Складність формації. Виготовлення стандартної форми займає від 3-х діб. Створення унікального продукту вимагає проходження всіх етапів: від проектування до тестування, тому термін залежить від ступеня складності і обмовляється під час замовлення або після узгодження з інженером-технологом.
  2. Використовуваний сплав. Наприклад, виробництво алюмінієвої прес-форми для видува ПЕТ-пляшок займає більше часу, ніж сталевий.

Тип автомата видування. Створення заготовки для верстата-напівавтомат вимагає від 7-ми календарних днів, для автомата – від 20-ти.

Напівавтомат видування пет-пляшок

Напівавтомат видування пет-пляшок

Вказані приблизні терміни реалізації. KLONA визначає період виробництва індивідуально для кожного продукту і враховує побажання замовника про графік робіт.

Прес-форма для видування ПЕТ-пляшок: ціна

При замовленні прес-форми для пет-пляшок ціна залежить від наступних факторів:

  • складності;
  • розміру вироби;
  • матеріалів;
  • тиражу вироби;
  • термінів виготовлення.
Приклад цікавого дизайнерського рішення для пет-пляшки

Приклад цікавого дизайнерського рішення для пет-пляшки

Чому слід замовити у KLONA

На базі підприємства працюють досвідчені фахівці, які допоможуть вам розробити унікальну форму пет-пляшки. Команда дизайнерів, конструкторів і проектувальників вирішить наступні завдання:

  1. Вибір типу тари, що відповідає типу продукції і поточним тенденціям на ринку.
  2. Розробка унікальної геометрії, форми і дизайну майбутньої пет-пляшки. Створення її 3D моделі для демонстрації продукту.
  3. Поліпшення існуючої тари для стимулювання споживачів.
  4. Друк силіконового прототипу на 3D принтері.
  5. Розробка та інженерна оцінка моделі.

Як замовити прес-форму

Зателефонуйте або заповніть форму на сайті. Для подальшого узгодження проекту рекомендується під’їхати в офіс. Зв’яжіться з KLONA, щоб зробити замовлення.